Over Staka

Ambitieus, onderscheidend en bovenal klantgericht vertaalt Staka sinds 1958 de wensen van haar opdrachtgevers naar hoogwaardige schakelkasten.

Met kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft Staka door de jaren heen een trouwe klantenkring opgebouwd. Onze klanten zijn actief in de meest uiteenlopende branches. Door kennis en inzicht voortdurend verder uit te bouwen, kunnen we vernieuwende en praktische oplossingen bieden die volledig voldoen aan veranderende behoeften.

Bij Staka geloven we in de kracht van innoveren en we focussen constant op het verbeteren van elk aspect van ons product. We hebben hoogstaande productiefaciliteiten waardoor we constant een hoge kwaliteit kunnen leveren tegen concurrerende prijzen. Bij Staka werken professionals met passie voor hun werk. Het team bestaat uit een sterke mix van jong en oud waardoor jarenlange ervaring samensmelt met nieuwe inzichten.

Historie

Staka werd in 1956 opgericht door Pieter Stapel. Hij startte het bedrijf aan de Weteringschans in Amsterdam onder de naam: Pieter Stapel’s Handelsmaatschappij. Pieter Stapel begon daar met de import van antennes en toebehoren.

Het bedrijf van Pieter Stapel groeide snel en moest daardoor uitbreiden. Omdat de uitbreidingsmogelijkheden in Amsterdam gering waren, verhuisde Pieter Stapel met zijn bedrijf naar Oosterhout. Pieter Stapel’s Handelsmaatschappij vestigde zich aan de Keiweg, op de locatie waar vroeger de suikerfabriek stond.

Een jaar later verhuisde Pieter Stapel met zijn bedrijf opnieuw, maar bleef in Oosterhout. Het bedrijf werd gecentraliseerd onder de naam Pieter Stapel en vestigde zich aan de Gouden Rijderstraat op het nieuwe industrieterrein de Vijf Eiken.

 

Opvolging

Pieter Stapel overleed in 1976, het bedrijf werd overgenomen door Jan Kalf. Stapel importeerde al 30 jaar lang antennes en componenten van het merk Fuba. Het bedrijf opereerde oorspronkelijk als zelfstandige onderneming maar toen het aan opvolging binnen de familie ontbrak, werd het bedrijf in 1982 een dochteronderneming van Fuba Communication. Fuba was een Duits bedrijf dat zich naast de verkoop van antennes en componenten ook bezig hield met de productie van aluminium en RVS montagekasten. Deze werden verkocht onder de merknaam Staka.

Vernieuwing

Toen Fuba uiteindelijk failliet ging, kocht de heer W.A. Pieters de aandelen uit dit faillissement op. In 1997 nam zijn zoon het bedrijf over van zijn overleden vader. Weer later, in 2006, nam de heer Eric Masclee het bedrijf over. Hij is de huidige directeur van de Staka Holding.

Onder leiding van de heer Masclee heeft Staka grote stappen voorwaarts gemaakt. Zo heeft Staka zich in de loop der jaren sterk verbeterd op zaken als efficiency, levertijden, leverbetrouwbaarheid, productie en klantenservice. Anno 2015 richt Staka zich op het verder verbeteren van haar producten, het uitbreiden van haar afzetgebied en het blijven innoveren van de gehele organisatie.

In 2015 zal Staka verhuizen naar een nieuw pand aan het Innovatiepark te Oosterhout. Aldaar zal de Staka er alles aan doen de beste leverancier van schakelkasten te blijven.

Verhuizing

Op maandag 19 oktober 2015 is Staka verhuisd naar haar nieuwe pand aan het Innovatiepark 16 in Oosterhout. Door deze verhuizing kan Staka nog efficiënter produceren en haar klanten een betere service aanbieden. Daarnaast kunnen de medewerkers gemakkelijker communiceren en liggen de communicatielijnen korter door de werkplekken te centraliseren.

Staka Schakelkasten - Innovatiepark 16 Oosterhout

De pagina wordt geladen...