Klantenservice

Staka produceert en levert RVS buitenkasten. Heeft u vragen over onze producten? Natuurlijk praten we u graag bij. Onze experts kunt u elke werkdag tussen 08:30 en 17:00 bereiken: mail info@staka.com of bel 0162-468950.
Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over schakelkasten.

Veelgestelde vragen RVS Schakelkasten

Welke schakelkast heb ik nodig?

Staka maakt verschillende soort schakelkasten. Overal waar apparatuur in de buitenlucht moet staan – voor elektriciteit, communicatie of veiligheid – zorgen Staka schakelkasten voor bescherming.

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Lees dan hier het blog 'Kies de juiste buitenkast'.

Zijn Staka schakelkasten geschikt voor ...?

Staka maakt schakelkasten in standaard maten voor veelvoorkomende toepassingen, en op maat voor afwijkende doeleinden. Met onze eigen productielijn bieden we voor vrijwel elke aanvraag passende mogelijkheden. Veel voorkomende toepassingsgebieden zijn:

Buitenkasten voor watermanagement

Nederlanders leggen het water hun wil op. Dat gebeurt met gevoelige en kostbare apparatuur, op onbeschutte plaatsen aan de kust, langs rivieren en langs kanalen. Met buitenkasten van hoogwaardige kwaliteit beschermen we onder andere pompen, gemalen en signaleringsapparatuur.

Telecommunicatie en verkeerssystemen

Telefonie, kabel, internet: in Nederland komt het als vanzelfsprekend uit de muur. De schakelstations [en andere onderdelen] van deze netwerken functioneren vlekkeloos en veilig dankzij de solide en betrouwbare schakelkasten van Staka.

Schakelkasten voor het energienetwerk

Het veilig en voortdurend functioneren van het energiesysteem vraagt om hoogwaardige buitenkasten. Staka beschikt over de ervaring en mogelijkheden om zowel standaard als custom made buitenkasten te produceren voor de energiesector.

Buitenkasten voor bedrijfspanden en -terreinen

Alarmsystemen, beveiligingsapparatuur, verlichting, laadpalen: met een veilige behuizing beschermen we uw investering in veiligheid en comfort.

Wat is IP-waarde? Hoe waterdicht zijn Staka buitenkasten?

Waterdichtheid geeft men aan met IP-waarde. ​IP staat voor Ingress Protection, ofwel bescherming tegen het binnentreden van ongewenste elementen als water en stof. Het bestaat uit een getal van twee cijfers. Het eerste staat voor de bescherming tegen het binnendringen van stof. Het tweede voor de mate van waterdichtheid. Onze buitenkasten leveren we in twee IP-waardes: IP43 en IP55.

IP43

IP43 beschermt tegen het binnendringen van vaste voorwerpen van 1mm en groter, denk aan draden en schroevendraaiers. Schakelkasten met IP43 zijn spatwaterdicht: regen en opspattend water komt niet binnen.   

IP55

IP55 biedt stofbescherming. Schakelkasten met deze mate van bescherming zijn sproeidicht​: deze buitenkasten beschermen tegen sproeien onder alle hoeken, bijvoorbeeld bij reiniging.

Hoe kan ik een straatkast bestellen bij Staka?

Als je al een offerte hebt aangevraagd bij Staka dan kan je per e-mail akkoord geven op de offerte. Heb je een offerte via de website aangevraagd? Accordeer de offerte online of per e-mail om uw aanvraag om te zetten in een bestelling.

Ben je nieuw bij Staka? Graag leggen we onze werkwijze rondom het aanvragen van een offerte en het bestellen van een straatkast of buitenkast uit. Hier lees je meer.

Of klik hier om direct een offerte voor een straatkast aan te vragen.

Welke opties & accessoires zijn er?

Staka maakt buitenkasten met vrijwel elke gangbare optie en tal van accessoires, zoals funderingen, sloten, klimaatreguleringsvoorzieningen en beschermende coatings. Een overzicht van alle opties en accessoires vindt u op de pagina met downloads.

Zoekt u naar schakelkasten met specifieke kenmerken? We raden u aan om uw vraag voor te leggen aan een expert. Zo krijgt u snel duidelijkheid. Mail info@staka.com of bel 0162-468950.​

Heb ik twee compartimenten nodig?

Twee afgescheiden compartimenten maakt de inhoud van een schakelkast beperkt beschikbaar. Deze optie wordt vaak toegepast Een schakel voor het besturingssysteem en een energie compartiment voor de energieaansluiting.

Wat zijn de mogelijkheden voor klimaatbeheersing?

Een optimaal klimaat in een schakelkast verlengt de levensduur van componenten. Staka biedt volop mogelijkheden om de temperatuur en luchtvochtigheid op de gewenste waardes te houden: koeling, verwarming, ventilatie en luchtvochtigheidssensors. Mail info@staka.com of bel 0162-468950.

Welke RAL kleuren levert Staka?

Staka voorziet alle buitenkasten van poedercoating. Dat kan in elke gewenste RAL kleur. Standaard leveren we de onderstaande kleuren (geen bijkomende kosten):

Groentinten

  • RAL 6005 - Mosgroen
  • RAL 6009 - Dennengroen
  • RAL 6010 - Grasgroen

Grijstinten

  • RAL 7001 - Zilvergrijs
  • RAL 7032 - Kiezelgrijs
  • RAL 7034 - Geelgrijs
  • RAL 7035 - Lichtgrijs
  • RAL 7037 - Stofgrijs​

Wat is een moeder-dochter kast?

Staka levert een groot gedeelte van haar RVS schakelkasten aan bedrijven die actief zijn in het watersegment. . Binnen het watersegment wordt bij kasten vaak gesproken over een combinatie moeder-dochter kast. Maar wat houdt dat precies in?

Op deze pagina leggen we uit wat een moeder-dochter kast is en geven we aan welke RVS schakelkast je hiervoor in kunt zetten.

De pagina wordt geladen...