Historie

Staka werd in 1956 opgericht door Pieter Stapel. Hij startte het bedrijf aan de Weteringschans in Amsterdam onder de naam: Pieter Stapel’s Handelsmaatschappij. Pieter Stapel begon daar met de import van antennes en toebehoren.

Het bedrijf van Pieter Stapel groeide snel en moest daardoor uitbreiden. Omdat de uitbreidingsmogelijkheden in Amsterdam gering waren, verhuisde Pieter Stapel met zijn bedrijf naar Oosterhout. Pieter Stapel’s Handelsmaatschappij vestigde zich aan de Keiweg, op de locatie waar vroeger de suikerfabriek stond.

Een jaar later verhuisde Pieter Stapel met zijn bedrijf opnieuw, maar bleef in Oosterhout. Het bedrijf werd gecentraliseerd onder de naam Pieter Stapel en vestigde zich aan de Gouden Rijderstraat op het nieuwe industrieterrein de Vijf Eiken.

Opvolging

Pieter Stapel overleed in 1976, het bedrijf werd overgenomen door Jan Kalf. Stapel importeerde al 30 jaar lang antennes en componenten van het merk Fuba. Het bedrijf opereerde oorspronkelijk als zelfstandige onderneming maar toen het aan opvolging binnen de familie ontbrak, werd het bedrijf in 1982 een dochteronderneming van Fuba Communication. Fuba was een Duits bedrijf dat zich naast de verkoop van antennes en componenten ook bezig hield met de productie van RVS montagekasten. Deze werden verkocht onder de merknaam Staka.

Vernieuwing

Toen Fuba uiteindelijk failliet ging, kocht de heer W.A. Pieters de aandelen uit dit faillissement op. In 1997 nam zijn zoon het bedrijf over van zijn overleden vader. Weer later, in 2006, nam Eric Masclee het bedrijf over. Hij is de huidige directeur van de Staka Holding.

Onder leiding van Eric Masclee heeft Staka grote stappen voorwaarts gemaakt. Zo heeft Staka zich in de loop der jaren sterk verbeterd op zaken als efficiency, levertijden, leverbetrouwbaarheid, productie en klantenservice. Anno nu richt Staka zich op het verder verbeteren van haar producten, het uitbreiden van haar afzetgebied en het blijven innoveren van de gehele organisatie.

Verhuizing

Op maandag 19 oktober 2015 is Staka verhuisd naar haar nieuwe pand aan het Innovatiepark 16 in Oosterhout. Door deze verhuizing kan Staka nog efficiënter produceren en haar klanten een betere service aanbieden. Daarnaast kunnen de medewerkers gemakkelijker communiceren en liggen de communicatielijnen korter door de werkplekken te centraliseren.

De volgende fase van ontwikkeling en groei: OxGreenfield investeert in Staka

In December 20222 verwerft Nederlandse investeerder OxGreenfield het grootste deel van de aandelen in Staka en waarborgt hiermee de lange termijn continuïteit van de organisatie.

1 januari 2024 Marc Hendriks en Richard van Vorstenbosch vormen de nieuwe directie van Staka

Per 1 januari 2024 hebben Marc Hendriks en Richard van Vorstenbosch de leiding over Staka op zich genomen. Samen vormen Marc en Richard een complementair leiderschapsteam, gericht op het verder versterken van Staka's positie in de markt, het verbeteren van onze dienstverlening en het voortzetten van onze missie om innovatieve producten te maken die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.