"Nederland heeft het drukst bereden spoornet van Europa"

Nederland heeft het drukst bereden spoornet van Europa. Per jaar worden er ruim 3,3 miljoen treinritten gemaakt over 7.028 kilometer spoor met 7.172 wissels en 11.843 seinen.

Nadat in 1938 de N.V. Nederlandse Spoorwegen werd opgericht verviel bijna alle spoorweginfrastructuur van haar diverse voorgangers aan de Nederlandse Spoorwegen. De NS werd eigenaar en beheerder van bijna het volledige spoorwegnet van Nederland. Vanaf de jaren zeventig werd er ge├»nvesteerd in uitbreiding van het spoorwegnet. Er kwamen diverse spoorverdubbelingen, nieuwe stations, elektrificatie van regionale spoorlijnen, vrije kruisingen, fly-overs, spoortunnels en een flinke reductie van overwegen door aanleg van ongelijkvloerse kruisingen. Verder werden er veel vernieuwingen uitgevoerd met nieuwe seinen, wissels en technische installaties. 

Waarom Staka schakelkasten?

Om het gehele railnetwerk goed en betrouwbaar te laten functioneren worden er diverse typen buitenopstellingkasten geplaatst voor verschillende doeleinden waaronder (tractie)voeding, wisselsturing- en verwarming, beveiliging en signalering. Staka produceert de behuizingen van het railnetwerk in roestvast staal, waarin deze systemen veilig en vlekkeloos kunnen blijven functioneren.

Vragen over het railsegment?

Mocht u nog vragen hebben met betrekkening tot het railsegment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met onze adviseur Richard Esendam.

 

De pagina wordt geladen...