Stroomverdeelkasten

Voor een veilige en betrouwbare buitenoplossing voor uw apparatuur zijn onze stroomverdeelkasten een ideale oplossing. Onze kasten worden in heel Nederland toegepast voor de behuizing van o.a. telecommunicatie en verkeerssystemen, energiebeheer, watermanagement en infrastructuur en elektrotechniek.

Daar waar op een veilige wijze apparatuur moet worden behuisd, komt u Staka stroomverdeelkasten tegen. Wij onderscheiden ons namelijk van onze concurrenten met een breed productaanbod, een korte levertijd en een hoge leverbetrouwbaarheid.

Om alle mogelijkheden direct in de praktijk te bekijken en te zien wat mogelijk is in combinatie met elkaar, gebruik onze online configurator.

 

Optioneel voor een optimale aansluiting op uw behoefte

Vaak maken onze klanten gebruik van onze standaard stroomverdeelkasten, maar meer dan eens zijn diverse van onze opties de elementen die zorgen voor de perfecte stroomverdeelkast. Zo is het mogelijk om de buitenkast te voorzien van een demontabele onderdorpel. Zeer praktisch wanneer het een renovatieproject betreft, dan kunnen de stroomverdeelkasten namelijk eenvoudig om de bestaande kasten geplaatst worden. Zeer grote en dus zware stroomverdeelkasten kunnen optioneel uitgevoerd met hijsogen aan weerszijden voor eenvoudige plaatsing in het veld.

Andere optionele mogelijkheden zijn een betonplaat voor verhoging van de kast, een plint van 100 of 200 mm, geforceerde ventilatie, koppeldak en koppelfundering, een kantelbare onderdorpel of kabelluik en een bodemplaat tegen onkruid en ongedierte.

R serie stroomverdeelkasten

Gestandaardiseerd in een drietal hoogte en tweetal breedte maten die veelvoorkomend zijn (hoogte: 770 / 1150 / 1450 en breedte: 600 / 2000). De R serie stroomverdeelkasten zijn standaard voorzien van één of meerdere draaideuren met binnenliggend scharnier en hevel met driepuntsluiting. Elke draaideur wordt tevens uitgevoerd met een uitzethouder en aardingspunten.

Het grote compartiment is voorzien van een kunststof documenthouder en montagepaneel en de kast heeft standaard een onderdorpel vast uitgevoerd. De kast zelf is gemaakt van 2mm RVS, heeft standaard IP43 beschermklasse en is afgewerkt in RAL poedercoating verkrijgbaar in bijna alle mogelijke RAL kleuren.

Technische specificaties

  • Roestvast staal
  • IP43 of IP55
  • Binnenliggende deuren en scharnieren
  • RVS deuruitzetter(s)
  • Zwenkhevel met driepuntsluiting en halve europrofielcilinder
  • Een standaard betonplex montagepaneel van 15mm dik
  • 60-80 μm polyester poedercoating
  • Aardingpunten op deur(en) en romp
  • Voorzien van A4 kunststof tekeninghouder​
Naar producten