Is uw installatie vandalismeproof?

De maatschappij verhardt en de criminaliteitscijfers stijgen. Zie als voorbeeld het onderstaande artikel.

Deze stijging is natuurlijk geen goede zaak! Om het voor criminelen of vandalen minder makkelijk te maken uw installaties te beschadigen heeft Staka de FK-serie ontwikkeld. Deze 19 inch datakasten worden geproduceerd met een inbraakbeveiliging. Dit voor een optimale bescherming van vitale installaties. Er zijn twee uitvoeringen leverbaar: FK **  is 5 minuten inbraakwerend of FK *** is 10 minuten inbraakwerend.

De kast is gedurende een contacttijd van 5 cq. 10 minuten bestand tegen inbraakpogingen met behulp van koevoeten, hamers, schroevendraaiers, elektrische boren en zagen etc. De FK-serie met *** sluiting is tevens voorzien van een extra verstevigingen aan de binnenzijde.

 

 

Poging tot inbraak in supermarktDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag gezocht naar twee inbrekers. Het duo had eerder die nacht geprobeerd in de te breken in een supermarkt aan de Badweg in Gorredijk.

Het alarm ging af en twee medewerkers van de winkel gingen poolshoogte nemen. Nabij de winkel zagen ze twee mannen wegrennen in de richting van een gereedstaande auto. Vervolgens stapten de twee in en reden snel weg.

Na onderzoek werd duidelijk dat het duo achter de winkel een schakelkast had opengebroken en daar enkele kabels had doorgeknipt. De gehele winkel zat dan ook zonder stroom. Ondanks een zoekactie werden de twee mannen niet meer aangetroffen.

Bron: Waldnet zondag 10 februari 2013 Gorredijk