Moeder-dochter kasten: RVS Schakelkast voor het watersegment

Staka levert een groot gedeelte van haar RVS schakelkasten aan bedrijven die actief zijn in het watersegment. De Staka RVS kasten vormen een solide behuizing als bescherming van diverse apparatuur, pompen en communicatiesystemen.

Binnen het watersegment wordt bij kasten vaak gesproken over een combinatie moeder-dochter kast. Maar wat houdt dat precies in?

Moederkast – RVS Schakelkast

Onder een moederkast zonder afgaande groepen (MK) wordt verstaan: Een RVS schakelkast welke is voorzien van een energiemeter (kWh-meter) en welke alleen is voorzien van een besturingsunit voor een ‘eigen’, nabijgelegen drukrioolunit.

Advies van de RVS Schakelkast expert:
Als moederkast adviseert Staka een RVS schakelkast uit de R-serie, in de meeste gevallen het type RH800-IP43 inclusief losse RVS fundering. Deze kast heeft een buitenmaat van ca. 1200 x 800 x 350 mm (hxbxd) en een nuttige montagebord ruimte van 1090 x 660 mm (hxb), met een inbouwdiepte van ca. 260mm.

Deze moederkast is een RVS schakelkast (2,0 mm plaatdikte), standaard voorzien van een draaideur met zwenkhevel met driepuntsluiting, ½ euro profielcilinder, deuruitzetter en tekeninghouder. De Staka moederkasten kunnen uitgevoerd worden met verschillende opties zoals een ventilatiesysteem, laptoptafel of kabelluikje.

Dochterkast – RVS Schakelkast

Onder een dochterkast (DK) wordt verstaan: De RVS schakelkast welke direct en alleen maar de aansturing verzorgt voor een nabijgelegen drukrioolunit, waarbij de voeding wordt verzorgd vanuit een andere locatie.

Advies van de RVS Schakelkast expert:
Als dochterkast adviseert Staka een RVS zuil, in de meeste gevallen het type PSZ445 inclusief losse RVS fundering. Deze zuil heeft een buitenmaat van ca. 590 x 425 x 270 mm (hxbxd) en een nuttige montagebord ruimte van 570 x 410 mm (hxb), met een inbouwdiepte van ca. 225mm.

Deze dochterkast is een RVS schakelkast (1,5 mm plaatdikte), standaard voorzien van een insteekdeur met schroefcilinder of zwenkhevel. De Staka dochterkasten kunnen uitgevoerd met verschillende opties, zoals een gatenpatroon in het dak voor het monteren van een storingslamp of antenne.

Op zoek naar een RVS Schakelkast of een moeder-dochter kast oplossing?

Heb je ook een specifiek project waarvoor een RVS schakelkast benodigd is? Neem contact op met één van onze adviseurs via 0162 468 950 of stuur een e-mail naar info@staka.com.

Of vraag hier een schakelkast offerte aan.