Staka Groep koopt deel van ABB’s schakelkasten business in Haaksbergen

ABB en de Staka Groep hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van een substantieel deel van de productie activiteiten van Odink & Koenderink B.V. in Haaksbergen. De verkoop zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 worden afgerond.

Odink & Koenderink B.V.

Odink & Koenderink, gevestigd in Haaksbergen, is van origine een familiebedrijf en opgericht in 1920. Odink &

Koenderink produceert schakelkasten en elektronische componenten voor de elektrische infrastructuur. Vanaf juni 2018 was Odink & Koenderink onderdeel van ABB, een Zweeds-Zwitserse multinational waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Zürich, Zwitserland.

Zelfstandige entiteit

De activiteiten die worden overgenomen, zullen in een nieuwe rechtsvorm worden ondergebracht en voortgezet onder de naam Odink & Koenderink Nederland B.V. Het bedrijf zal zelfstandig gaan opereren. Tenminste 28 werknemers zullen mee overgaan.

In maart 2020 volledig operationeel

Eric Masclee, eigenaar van Staka, verwacht dat Odink & Koenderink Nederland B.V. in maart 2020 volledig operationeel zal zijn. Verwacht wordt dat door deze transactie zowel Staka als Odink & Koenderink hun klanten nóg beter zullen kunnen bedienen.

Over de Staka Groep

Staka is een producent van schakelkasten en dakluiken, gevestigd in Oosterhout. Staka werd in 1956 opgericht en startte met de import van antennes en toebehoren. In de jaren ‘70 begon Staka met de productie van RVS montagekasten. In 2006 werd Staka overgenomen door Eric Masclee.

Adviseurs

Staka werd bij deze transactie geadviseerd door Freek Haerkens (Treble Legal).

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen kan via: https://www.odink-koenderink.com/