Buitenkast voor RAI Amsterdam

Om de gasinstallatie goed en degelijk te beschermen was men bij het project StrandZuid bij de RAI Amsterdam op zoek naar een buitenkast voor de bestaande situatie.

Omdat het een vrij specifieke situatie is heeft de opdrachtgever Staka bij dit traject betrokken om tot een passende oplossing te komen. Maast dat de buitenkast moet passen in de bestaande situatie is het voor de opdrachtgever van belang dat de schakelkast waterdicht is, over de gasinstallatie past en voldoet aan de geldende normen.

RVS buitenkast op maat

Vanuit deze situatie heeft Staka geadviseerd om een RVS buitenkast toe te passen met beschermklasse IP43. Het advies voor de beschermklasse komt voort uit de NEN1059 (eisen voor gasdrukregel- en meetstations), conform deze norm moet de RVS buitenkast op natuurlijke wijze kunnen ventileren.

Daarnaast zijn er extra sparingen aangebracht in de buitenkast zodat de kast als een stolp model over de bestaande gasinstallatie kan worden gezet. Voor de opdrachtgever heeft dit een groot voordeel aangezien er aan de gasinstallatie geen wijzigingen aangebracht hoeven te worden.

Heeft u ook een buitenkast nodig voor een specifieke situatie? Neem dan contact op met de experts van Staka via 0162 – 46 89 50 of mail naar info@staka.com

Wilt u eerst meer informatie? Bekijk dan onze pagina over schakelkasten op maat.

Binnen 1 minuut een offerte Vrijblijvende offerte Ga naar product detail

Vragen over dit product?

Bel of mail Marc Hendriks
Marc Hendriks | Commercieel Manager Staka