Staka Schakelkasten voor snelladers

Elektrisch rijden wint snel terrein en daarop wordt ingespeeld, door overheden, bedrijfsleven en door bijvoorbeeld restaurantketens. Vanaf 2018 worden er dan ook 168 snellaadpunten door heel Nederland gerealiseerd bij een grote internationale fastfoodketen. Vattenval levert de electricitieit en SPIE Nederland zal de installatie van deze snelladers verzorgen. De eerste Vattenfall InCharge snellader werd eind 2018 al in gebruik genomen en binnen drie jaar zullen alle snelladers zijn geplaatst.

Binnen een half uur opladen

Klanten moeten de mogelijkheid hebben hun auto binnen een half uur op te laden. Elektriciteit leverancier Vattenfall is voorstander van een fossielvrij leven, thuis, op het werk èn onderweg en is daarom actief in het bedrijfsleven en in elektrisch vervoer, zowel openbaar als privé. Om dit project te realiseren kwam een samenwerking tot stand tussen Vattenfall & SPIE Nederland. 

De elektriciteit van Vattenfall voor de laadpalen is volledig afkomstig van Nederlandse windmolens. SPIE Nederland, multi technisch dienstverlener op gebied van energie en communicatie ontwikkelde in samenwerking met Vattenfall de snelladers die op 168 punten in Nederland worden geïnstalleerd. Dat gebeurt in drie jaar waarna het onderhoud gedurende tien jaar in handen blijft van SPIE.

Staka schakelkasten voor snelladers

Voor de snelladers heeft SPIE Nederland gekozen voor de RVS Schakelkasten van Staka. In de RVS buitenkast met IP44/IK10 beschermingsgraad, is de voeding met kWh-meter van de netbeheerder geplaatst. Ook is de beveiliging van de afgaande kabel naar de laadpunten in de kast gemonteerd. 

De RVS buitenkasten van Staka bieden optimale bescherming tegen weer en wind, mens en natuur en kennen een groot aantal verschillende maatvoeringen waardoor er voor vrijwel iedere situatie een oplossing bestaat. Dus ook voor als voedingskast voor snelladers die ervoor zorgen dat elektrisch rijden nog makkelijker wordt.

Binnen 1 minuut een offerte Vrijblijvende offerte Ga naar product detail

Vragen over dit product?

Bel of mail Marc Hendriks
Marc Hendriks | Commercieel Manager Staka