De rol van buitenkasten in de transitie naar duurzame energie

De elektrificatie van onze samenleving is een groot onderdeel van de energietransitie, waarbij we van het gebruik van fossiele energie, steeds meer overgaan naar (duurzaam opgewekte) elektriciteit, om zodoende de uitstof van allerlei schadelijke stoffen in het milieu te verminderen.

Zoals in deel 1 van deze blog te lezen was, gaan we in dit deel verder in op de rol van buitenkasten in de energietransitie. Naarmate de energietransitie vordert en de vraag naar elektriciteit toeneemt, wordt de behoefte aan buitenkasten nog belangrijker. (RVS) buitenkasten worden ingezet voor een grote hoeveelheid aan toepassingen en zorgen voor een veilige en efficiënte distributie en beheer van elektrische stroom uit hernieuwbare energiebronnen.
Los van de toepassing waarvoor een buitenkast wordt gebruikt, is een van de belangrijkste componenten de behuizing die de apparatuur in de buitenkast beschermt. RVS behuizingen, zoals Staka produceert, bieden diverse voordelen waardoor het een ideale keuze is voor gebruik in duurzame energiesystemen.

De voordelen van het gebruik van RVS buitenkasten

Doordat er op allerlei plekken steeds meer elektriciteit nodig zal zijn, zal er ook een toename zijn in de vraag naar behuizingen om allerlei soorten apparatuur voor deze grote hoeveelheid aan toepassingen te kunnen beschermen.
De RVS buitenkasten van Staka bieden een optimale bescherming voor deze apparatuur, tegen wind, weer en andere externe factoren. Dit zorgt voor een langere levensduur van de apparatuur en de behuizing zelf. Roestvrijstaal is een duurzaam materiaal met een lange levensduur (Staka buitenkasten hebben een levensduur van ca. 30 jaar.) en in grote mate recyclebaar, waardoor het een investering is die zich op de lange termijn terugbetaalt. Bovendien worden de RVS Buitenkasten van Staka afgewerkt met een polyester poedercoating in bijna iedere gewenste RAL kleur, waardoor het uiterlijk van de kast afgestemd kan worden op de omgeving.
Om te kunnen voldoen aan de vraag naar diverse soorten behuizingen voor de elektrificatie van de maatschappij biedt Staka configureerbare standaardoplossingen of buitenkasten volledig op maat, waardoor we voor bijna iedere toepassing een oplossing kunnen bieden.