Buitenkasten

Staka ontwikkelt en verkoopt RVS buitenkasten in Europa. Wij hebben een breed productaanbod met daarin diverse type modellen buitenkasten geschikt voor allerlei toepassingen. Het assortiment bestaat uit RVS buitenkasten, 19 inch kasten, 19 inch dubbelwandige kasten, rvs zuilen met of zonder fundering en naast deze standaard productgroepen is 100% maatwerk ook mogelijk.

 

Configurator voor buitenkasten

Al deze productlijnen vindt u ook terug in onze online configurator. In 2 minuten tijd loopt u stap voor stap als het ware ons productieproces door. De behuizing, coating en exterieur, klimaatbeheersing, inbraakbeveiliging en alle mogelijke accessoires.

Een RVS buitenkast van Staka biedt:

 • Optimale bescherming voor uw apparatuur: beschermt tegen weer en wind, mens en natuur.
 • Duurzaam en lange levensduur: Staka buiten- en stroomkasten hebben een levensduur van ca. 30 jaar. De materialen die we gebruiken zijn recyclebaar.
 • Configureerbare standaardoplossingen of een buitenkast volledig op maat: gebruik onze online configurator om direct de RVS buitenkast die u nodig heeft samen te stellen.

 

Vooraf installatie benodigde opties

Installatie van de RVS buitenkast op locatie wilt u graag eenvoudig houden: dat bespaart tijd en voorkomt fouten. Staka helpt klanten door de benodigde opties te installeren. In de fabriek richten wij de buitenkasten in met verwarming, verlichting en ventilatie. Daarnaast worden de RVS montagekasten van opties als een kabelluik, laptoptafel of anti-wildplakcoating voorzien. Ook leveren wij uw bestelling desgewenst met plint of fundering.

Configureer uw buitenkast

RR-serie dubbelwandige buitenkasten

Ons assortiment buitenkasten bestaat uit diverse productseries, waaronder bijvoorbeeld onze RR-serie dubbelwandige kasten. Deze buitenkasten worden vooral gebruikt bij apparatuur die gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Vele van de standaard en optionele mogelijkheden ziet u ook terug bij onze andere productlijnen.

 

Specificaties

 • Opgebouwd uit RVS en aluminium
 • Dichte bodem tegen onkruid en ongedierte
 • Dubbel dak zonder isolatie
 • Hoogwaardige IB 53 beschermklasse
 • Hijsogen voor eenvoudige plaatsing in het veld
 • Uitzethouder op de deur
 • Binnenliggende scharnieren
 • Afmetingen: 1200 of 1500 mm hoog, 700 of 1400 mm breed en standaard 600 mm diep
 • Dubbele wandconstructie, optioneel met 19 inch racks en aluminium of houten betonplex montagepaneel
 • Standaard niet geventileerd (dichte wanden), wel met sparingen met blindplaten. Optioneel met geforceerde ventilator
 • Standaard een driepuntsluiting met hevel voor halve europrofielcilinder, optioneel met dubbele halve europrofielcilinder of rond 22 mm slot

Naast deze dubbelwandige constructie hebben wij ook andere productlijnen die aansluiten op alle mogelijke wensen voor veilige en solide buitenkasten. 

Toepassingen voor buitenkasten

Watermanagement

In Nederland is watermanagement erg belangrijk. En voor dit management is gevoelige en kostbare apparatuur vereist, welke veilig moet worden bewaard. Onze buitenkasten zijn van hoogwaardige kwaliteit en staan garant voor een veilige en betrouwbare behuizing van uw apparatuur.

Telecommunicatie en verkeerssystemen

Telefonie, kabel, internet, digitale televisie, zaken die als vanzelfsprekend worden beschouwd. Maar een gegarandeerde werking van deze apparatuur is niet vanzelfsprekend. Voor een vlekkeloos en veilige verloop van deze elektronische processen produceren wij solide en betrouwbare buitenkasten.

Energie

Elektriciteit vindt u overal. Op straat, in huis, bij uw sportvereniging en op kantoor. Voor het veilig en vooral continu goed laten functioneren van het energiesysteem zijn hoogwaardige kwaliteit buitenkasten nodig. Wij hebben jarenlange ervaring in het opleveren van zowel standaard als custom made buitenkasten voor de energiesector.

Elektrotechniek

Elektronische apparatuur wordt gebruikt voor allerlei zaken. Gebouwbeheer, openbare verlichting, alarmsystemen. Een veilig behuizing zorgt voor een langdurig werken van deze belangrijke apparatuur onder welke omstandigheden dan ook.

Meer toepassingen