Van communicatie tot watermanagement: de veelzijdigheid van Staka Schakelkasten

Buitenkasten zijn een essentieel onderdeel bij het beschermen van diverse soorten infrastructuur en apparatuur. Van communicatie tot watermanagement, deze behuizingen spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de efficiënte werking van deze systemen. Staka RVS Buitenkasten zijn ontworpen voor een grote diversiteit aan toepassingen, waardoor ze een ideale oplossing zijn voor een verscheidenheid aan industrieën.

In deze blog gaan we in op de veelzijdigheid van Staka RVS Buitenkasten en het gebruik in verschillende industrieën en toepassingen. We gaan in op de kenmerken die Staka RVS Buitenkasten geschikt maken voor een scala aan toepassingen en laten enkele praktijkvoorbeelden zien van hun toepassing in verschillende industrieën. Of u nu bescherming nodig heeft voor uw communicatienetwerk of uw waterbeheersysteem, Staka RVS Buitenkasten bieden de duurzame en betrouwbare oplossing voor de bescherming van uw apparatuur.

Staka RVS Buitenkasten: een oplossing voor een scala aan toepassingen

Staka RVS Buitenkasten zijn ontworpen voor een grote diversiteit aan toepassingen, waardoor ze een ideale oplossing zijn voor een verscheidenheid aan industrieën. De belangrijkste kenmerken die de Staka RVS Buitenkasten geschikt maken voor uiteenlopende toepassingen, zijn:

  • Maatwerkopties: Staka RVS Buitenkasten kunnen worden aangepast aan specifieke vereisten en bieden de nodige bescherming voor verschillende soorten apparatuur.
  • Weersbestendigheid: Staka RVS Buitenkasten zijn ontworpen om barre weersomstandigheden te weerstaan, zodat apparatuur en infrastructuur worden beschermd tegen extreme temperaturen, regen, sneeuw en wind.
  • Duurzaamheid en betrouwbaarheid: Staka RVS Buitenkasten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en gaan lang mee, waardoor ze een duurzame en betrouwbare oplossing bieden voor de bescherming van waardevolle apparatuur.
  • Eenvoudige installatie: Staka RVS Buitenkasten zijn ontworpen voor eenvoudige installatie met de mogelijkheid om opties en accessoires vooraf te installeren bij de productie van de kast, waardoor ze een kosteneffectieve oplossing zijn voor industrieën die snelle en efficiënte service nodig hebben.

Deze kenmerken maken Staka RVS Buitenkasten de ideale oplossing voor een groot aantal industrieën en toepassingen, waaronder communicatie, waterbeheer, (duurzame) energie en meer. Door middel van een aantal referentieprojecten, zullen we de veelzijdigheid in toepassingen van de Staka RVS Buitenkasten tonen.

Referentieproject 1: Staka RVS buitenkast als basis voor modulaire walstroomoplossing in Harlingen

Staka heeft Seijsener de oplossing geboden om meerdere aansluitingen te realiseren voor de walstroomvoorziening van de haven van Harlingen. Verschillende omgevingscondities vereisten RVS Buitenkasten met verschillende hoogtes. Om dit efficiënt aan te pakken, ontwikkelde Staka een modulaire oplossing bestaande uit één basismodel RVS Buitenkast en plinten in 3 verschillende hoogtes. Hierdoor kon de vereiste behuizing eenvoudig worden aangepast aan de lokale omstandigheden en konden vanaf het basismodel verschillende walstroomaansluitingen worden gemaakt.

Referentieproject 2: Staka RVS Buitenkast voor gemaal in Etten-Leur

REMONDIS Smart Infra Eindhoven B.V. koos voor een Staka RVS Buitenkast uit de R-Serie (model RE1400EN) ter vervanging van de behuizing van een gemaal in Etten-Leur. Het gemaal is een essentieel onderdeel van het waterbeheersysteem en vroeg om een oplossing die de betrouwbare werking van de apparatuur zou waarborgen.
Staka werd benaderd om een Buitenkast voor het gemaal te leveren en de R-serie Buitenkast werd gekozen als de ideale oplossing. De RVS buitenkast van 1450 x 1400 x 350 mm en IP43 is gemaakt van RVS 441 en voorzien van een anti-graffiti coating. Deze coating maakt het mogelijk om potentiële graffiti eenvoudig te verwijderen door middel van hogedrukreiniging met water van 80 graden Celsius.

Referentieproject 3: Staka RVS Mini zuilen als behuizing voor laadpalen

Staka Mini Zuilen hebben bewezen een veelzijdige oplossing te zijn, zo ook als behuizing voor laadpalen. Uiteraard werden op het Staka kantoor de MZ Mini Zuilen gebruikt als behuizing voor laadpalen voor elektrische voertuigen.

De RVS (mini)zuilen van Staka zijn uitermate geschikt als behuizing voor laadpalen. De zuilen zorgen voor een optimale bescherming van de apparatuur en kunnen als wandmodel of met een geïntegreerde fundering worden geproduceerd en zijn standaard voorzien van een C-profiel 20x8 mm, DIN-rail of betonplex montagepaneel en kunnen desgewenst worden voorzien van diverse opties. De laadpalen op het kantoor van Staka zijn in de MZ-serie uitgevoerd in de kleur "Staka rood", maar de (mini)zuilen zijn leverbaar in vrijwel elke RAL-kleur.

Referentieproject 4: iWKS Schakelkasten voor Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat had een Buitenkast nodig voor hun nieuwe generatie intelligente wegkantstations (iWKS) die weerbestendig, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden was. De elektrische apparatuur is cruciaal voor het functioneren van Rijkswaterstaat en ze hadden een oplossing nodig die de betrouwbare werking van hun systemen zou garanderen.
De samenwerking tussen Dynniq, Staka en Gebhard heeft Rijkswaterstaat een nieuwe generatie intelligente wegkantstations (iWKS) opgeleverd. Deze wegkantsystemen worden gebruikt voor het verzamelen van verkeersintensiteitsgegevens en het aansturen van matrixborden. Deze samenwerking is waardevol gebleken, aangezien elke partner zijn expertise heeft ingebracht om de nieuwe wegkantsystemen in korte tijd op te leveren. Staka heeft een flexibele productieorganisatie waarmee ze snel kunnen inspelen op de wensen van hun opdrachtgevers. Dit komt de opdrachtgever ten goede doordat hij per fase of project het benodigde aantal schakelkasten kan bestellen, zonder dat er een voorraad kasten hoeft te worden aangehouden.

Referentieproject 5: Staka Schakelkasten: de sleutel tot efficiënt opladen van elektrische voertuigen in Nederland

De verschuiving naar elektrische voertuigen zit in een stroomversnelling, waarbij overheden en bedrijven, waaronder internationale fastfoodketens, stappen ondernemen om aan de groeiende vraag naar elektrische mobiliteit te voldoen. Vanaf 2018 worden er 168 snellaadstations gepland in heel Nederland. Elektriciteitsbedrijf Vattenfall en SPIE Nederland werkten samen om dit project te realiseren. Klanten kunnen hun elektrische auto in een half uur opladen.
Vattenfall streeft naar een fossielvrij leven, zowel thuis, op het werk als onderweg, en is actief betrokken bij zowel openbaar als particulier elektrisch vervoer. De elektriciteit voor de laadpalen komt van Nederlandse windturbines en SPIE Nederland ontwikkelde de snellaadstations in samenwerking met Vattenfall. Voor de snellaadstations koos SPIE Nederland voor de RVS schakelkasten van Staka. Deze RVS Buitenkasten, met beschermingsgraad IP44/IK10, huisvesten de voeding en kWh-meter van de netbeheerder, evenals de beveiliging van de uitgaande kabel naar de laadstations. De RVS buitenkasten van Staka bieden optimale bescherming tegen weer, mens en natuur en zijn verkrijgbaar in vele maten, waardoor er voor vrijwel iedere situatie een oplossing te vinden is. Ze zijn een ideale oplossing als stroomkast voor snellaadstations, waardoor elektrisch rijden nog makkelijker wordt.

 

Zoals u heeft kunnen lezen, bieden Staka RVS Buitenkasten een veelzijdige oplossing voor verschillende industrieën, waaronder communicatie, watermanagement en zelfs de elektrificatie van transport. De R-Serie RVS Buitenkasten, Mini-Zuilen en de modulaire walstroom oplossing in Harlingen zijn slechts enkele voorbeelden van hoe Staka ingespeeld op de behoeften van deze markten. Met hun robuuste constructie en diversiteit aan opties bieden Staka's RVS Buitenkasten een betrouwbare en efficiënte oplossing voor een breed scala aan toepassingen.

Door de energietransitie en de elektrificatie van energiebronnen zal er in de toekomst een nog grotere vraag komen betrouwbare buitenkasten. Met een focus op kwaliteit, duurzaamheid en aanpassingsvermogen helpen Staka RVS Buitenkasten de energietransitie te ondersteunen en te voldoen aan de groeiende vraag naar robuuste en betrouwbare buitenkasten.